Schemat

I Timezynk planerar du och följer upp personalens arbetade timmar. Schemaläggningen, som är planeringen i systemet, utgår ifrån register. Med registren bestämmer du vad schemat ska grundas på. Det är ett sätt för dig att gruppera och organisera den information du behöver för din schemaläggning.
Om du inte har lagt till några register i Timezynk är det bara användarregistret du ser när du ska schemalägga. Läs mer om hur du lägger till användare i avsnittet Administration - Alla användare. För att skapa andra register, se Administration - Register.

I schemat får du en överblick över de anställdas arbetspass, när de tidrapporterat, förfrågningar som skickats till dem och svaren på dessa. Klicka på en användares namn för en mer detaljerad överblick över just den personen. Du kan växla mellan olika tidsintervall för att visa information från en dag, vecka eller månad. Klicka på datumintervallet för att få upp datumväljaren.

Schemat visar tre olika sorters fält: bokade arbetspass, tidrapporter och bokningsförfrågningar. Klicka på ett fält för att få mer information eller redigera uppgifterna.

Du kan anpassa utseendet på listan genom att klicka på “Passfilter” och välja “Dölj rader med pass”. Då får du direkt en överblick över vilka anställda som inte är bokade på något arbetspass. Väljer du “Dölj rader utan pass” får du en överblick över hur beläggningen för din verksamhet ser ut.

 

 

Spara registerflikar

Har du flera register öppnas varje lista i en ny flik i schemat. Vill du spara en registerflik kan du göra det genom att klicka på den och ge den ett namn. På så sätt kan du ha flera registerflikar öppna samtidigt.

 

 

 

Grupperingar i schemat

Du har också möjlighet att gruppera schemat efter alla fälten på passet och alla fält på det register du valt. Det betyder att du snabbt kan se till exempel alla anställda som arbetar på ett visst projekt eller alla projekt hos en viss kund.