Mobilappen

Översikt

Ladda ner Timezynks mobilapp ifrån Google Play eller App Store. Du loggar in med samma användarnamn och lösenord som i webbappen. Logga in behöver du bara göra första gången sedan sparas uppgifterna i telefonen.

När du startar appen hamnar du alltid på dagens datum. Där ser du dagens arbetspass, men du kan även växla till att se hela veckan eller månaden. Mobilappens meny hittar du överst till vänster på skärmen. Pinglan visar dina notiser, dvs information om olika ändringar i ditt schema.

 

Under dagens arbetspass finns funktionen “Ny tidrapport”, som gör det möjligt att tidrapportera pass som inte är schemalagda. För dagar fram i tiden, där du ännu inte blivit bokad, kan du meddela tillgänglighet genom att trycka på “Lägg till tillgänglighet”.

De färgade strecken i månadsschemat representerar arbetspassen för de olika uppdrag du är bokad på. Varje uppdrag har en egen färg. Heldragna gröna och röda streck representerar tillgänglighet; grönt betyder tillgänglig och rött upptagen. Utropstecken betyder att du inte har tidrapporterat arbetspasset för den dagen.

Tidrapportera

Alla påbörjade arbetspass går att tidrapportera. Det går inte att tidrapportera pass som ligger i framtiden. Börja med att leta fram passet du vill rapportera och klicka på knappen “Tidrapportera”. Om du behöver ändra tiden på arbetspasset klickar du på siffrorn. Raster lägger du till genom att klicka på plustecknet bredvid “Ny rast” och ställa in klockslagen.
Pass som inte är schemalagda rapporteras med knappen “Ny tidrapport”. Fyll i uppgifterna för passet och spara.

Förfrågningar

Förfrågningar är erbjudanden om jobb som ofta skickas till flera personer samtidigt. När du har lämnat ditt svar är det upp till den som skickade förfrågan att bestämma vem som ska få jobbet.

Överst ligger dina obesvarade förfrågningar. Under dem finns förfrågningar du har svarat på, men som inte är bokade ännu. Svaret går att ändra så länge svarsknapparna är aktiverade.

Klickar du på “Visa arkiverade” hittar du alla dina gamla förfrågningar.

Rapportera tillgänglighet

Från och med dagens datum och framåt går det att rapportera tillgänglighet som visar när du kan eller inte kan jobba. Välj datum och klicka på “Lägg till tillgänglighet”. Om det finns tillgänglighetsmallar ligger de först. Vill du ange andra tider väljer du “Anpassad tillgänglighet”. Din rapport dyker upp i schemat som ett färgat streck - grönt för tillgänglig och rött för upptagen.

Meddelanden och din profil

Om du vill kontakta dina kollegor går du till menyn, väljer Meddelande, och sen “Nytt meddelande” och “Lägg till deltagare”. Så fort du börjar skriva i fältet får du en lista på alla användare. Efter ett tag kommer dina favoriter sparas så du slipper söka hela tiden. Klicka på raden “Meddelande att skicka” och skriv ditt meddelande.

Överst i menyn finns ett kugghjul som tar dig till inställningarna för din profil. Det går att ändra i alla fält. Ifrån denna sida loggar du även ut.