Mobilappen

Översikt

Ladda ner Timezynks mobilapp ifrån Google Play eller App Store

För att logga in fyller du i ditt användarnamn, ditt lösenord och trycker på "Logga in". Det räcker med att fylla i uppgifterna en gång då de sparas i din mobiltelefon.

Har du glömt ditt lösenord klicka på "Glömt ditt lösenord?". Återställningsmejl med instruktionerna skickas till din mejladress med en gång.

När du startar appen hamnar du alltid på dagens datum. Där ser du dagens arbetspass, men du kan även växla till att se hela veckan eller månaden. Mobilappens meny hittar du överst till vänster på skärmen. Pinglan visar dina notiser, dvs. information om olika ändringar i ditt schema.

Under dagens arbetspass finns funktionen “Ny tidrapport”, som gör det möjligt att tidrapportera pass som inte är schemalagda. För dagar fram i tiden, där du ännu inte blivit bokad, kan du meddela tillgänglighet genom att trycka på “Lägg till tillgänglighet”.

 

De färgade strecken i månadsschemat representerar arbetspassen för de olika uppdrag du är bokad på. Varje uppdrag brukar ha en egen färg.

Gröna bockar och röda kryss representerar tillgänglighet (bockar betyder tillgänglig och kryss upptagen).

En triangel med ett utropstecken betyder att du inte har tidrapporterat ditt arbetspass för den dagen.

Ett frågetecken visas om det finns obesvarade intresseförfrågningar.

Trycker du på någon dag i månadsschemat hamnar du på den dag du valt.

Tidrapportera

Alla påbörjade arbetspass går att tidrapportera. Det går inte att tidrapportera pass som ligger i framtiden. Börja med att leta fram passet du vill rapportera och klicka på knappen “Tidrapportera”.

Om du behöver ändra tiden på arbetspasset klickar du på siffrorna. Raster lägger du till genom att klicka på plustecknet bredvid “Ny rast” och ställa in klockslagen.

Pass som inte är schemalagda rapporteras med knappen “Ny tidrapport”. Fyll i uppgifterna för passet och spara.

Förfrågningar

Förfrågningar är erbjudanden om jobb som ofta skickas till flera personer samtidigt. När du har lämnat ditt svar är det upp till den som skickade förfrågan att bestämma vem som ska få jobbet.

Under fliken "Öppna" ligger dina obesvarade förfrågningar som du kan antingen tacka ja eller nej till. Under fliken "Besvarade" finns förfrågningar du har svarat på, men som inte är bokade ännu. Svaret går att ändra så länge svarsknapparna är aktiverade.

Klickar du på “Visa stängda” hittar du alla dina gamla förfrågningar.

Rapportera tillgänglighet

Från och med dagens datum och framåt går det att rapportera tillgänglighet som visar när du kan eller inte kan jobba. Välj datum och klicka på “Lägg till tillgänglighet”. Om det finns tillgänglighetsmallar ligger de först. Vill du ange andra tider väljer du “Anpassad tillgänglighet”. Din rapport dyker upp i schemat antingen som en grön bock eller som ett rött kryss (bock för tillgänglig och kryss för otillgänglig).

Meddelanden och din profil

Om du vill kontakta dina kollegor går du till menyn, väljer "Meddelande", och sedan “Nytt meddelande” och “Lägg till deltagare”. Så fort du börjar skriva i fältet får du en lista på alla användare. Efter ett tag kommer dina favoriter sparas så du slipper söka hela tiden. Klicka på raden “Meddelande att skicka” och skriv ditt meddelande.

Överst i menyn finns ett kugghjul som tar dig till inställningarna för din profil. Det går att ändra i alla fält. Ifrån denna sida loggar du ut, byter du ditt lösenord samt skapar initialer och PIN-kod för stämpelklockan.