Home > Planering > Förfrågningar

Förfrågningar

Verksamheter behöver effektivt bemanna sina arbetspass, det är enkelt i Timezynk att skicka en bokningsförfrågning och i Förfrågningsvyn följer man upp alla öppna förfrågningar.

 

Hitta rätt saker, gruppera och filtrera.

Det som är viktigast på sidan är förfrågningarna, de frågor som skickats till användarna, som standard visas alla öppna förfrågningar men man kan välja om man är ute efter de som är obesvarade, de som tackat Ja eller de som tackat Nej.

 

Sortering av förfrågningar.

Som standard sorteras dina förfrågningar efter den ordning de har besvarats, men du kan själv ändra inställningen till om du vill ha det till Titel för förfrågningen (alltså vad passet heter), när förfrågan Skickats, eller när arbetspasset har sin Starttid.

 

 

Gruppera bokningsförfrågningar

För att få en bättre överblick kan du gruppera dina förfrågningar, som standard grupperas de inte utan visa en och en. Genom att gruppera efter exempelvis Kund kan man snabbt se alla förfrågningar mot en kund.

 

Undergruppen går sedan i sin tur att gruppera för att skapa en vy som visar precis det man önskar, i den detaljnivå man vill. Väljer man en gruppering på en kund så gäller samma regler för alla andra kunder, om man inte specifikt väljer att gå in under "BARA DENNA GRUPP", vilket skapar en unik gruppering för endast den valda gruppen.
 

 

Filtrera bokningsförfrågningar

Genom att välja filtrera, så kan du visa förfrågningarna för endast din Avdelning eller en specifik Användare. När man valt vad man vill filtrera efter så kommer det upp en extra ruta där man anger sina filter.

 

Markera och hantera flera

Genom att markera bokningsförfrågningar eller hela grupper av förfrågningar får du upp kontextmenyn. På denna har du lite snabbknappar för att utföra de vanligaste åtgärderna.

 

Spara dina vyer

För att inte behöva sitta och klicka i en massa menyer hela tiden, så kan du spara dina inställningar i flikar. Detta gör att du kan ha flera olika sätt att titta på dina bokningsförfrågningar bara ett klick bort. Ändrar du någon inställning så är det även i fliken överst som du kan återställa inställningarna för fliken.

 

Vidare frågor?

Du är alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig komma igång med bokningsförfrågningarna.