Ditt schema

På schemasidan kan du se dina arbetspass, meddela om du är tillgänglig samt tidrapportera. Arbetspass som du har bokats på - dvs när du ska arbeta - visas som färgade fält i schemat med information om dina arbetstider. Beroende på uppsättningen på företagets konto kan du som anställd se ytterligare information såsom arbetsuppgift, kund, arbetsplats osv.

Trycker du på ett av passen i schemat får du mer information om det i sidomenyn.

Tillgänglighet

Din tillgänglighet visas i schemat som gröna eller röda markeringar. Tillgängligheten anger du genom att klicka på en datumruta framåt i tiden. Du kan välja olika fördefinierade tider att anmäla dig mot, om det finns några tillgänglighetsmallar. I så fall ligger de överst. Passar inte mallarna kan du skapa en anpassad tillgänglighetsrapport.

Tidrapportering

Arbetspass som är påbörjade går att tidrapportera mot. Tidrapporterna visas som en klocksymbol på arbetspasset.

Du skapar en tidrapport genom att välja ett pass och klicka på den gröna knappen “Rapportera” i sidomenyn.

Sedan är det bara att fylla i de nödvändiga fälten och klicka på Spara. Finns det några obligatoriska fält är de markerade med en stjärna.

Behöver du göra en komplettering kan du klicka på passet en gång till, välja "Lägg till ny rapport" och göra ytterligare en tidrapport.

Du kan skapa tidrapporter för pass som inte är schemalagda också. Detta gör du genom att klicka på en datumruta i schemat och fylla i informationen. Går det inte att skapa fristående tidrapporter betyder det att du saknar behörigheter för att kunna göra det. 

Vill du titta på en tidrapport klickar du på ett arbetspass och sedan på den gröna rutan under ditt namn i sidomenyn.

På tidrapporten finns det en logg, där du kan se när den blivit attesterad och av vem. För att komma fram till loggen tryck på ett pass i schemat och sedan klicka på en tidrapport som tillhör passet. Loggen hittar du i fliken "Logg" i sidomenyn.

Är tidrapporten attesterad kan du inte längre göra några ändringar i den.

För dig som tidrapporterar med digital stämpelklocka finns ett bokmärke på en dator eller surfplatta på jobbet där du loggar in. Är din mobil eller dator med i en lista över godkända enheter kan du också logga in där. Tänk på att du måste gå till din profil i webben eller mobilappen och välja initialer och pin-kod först.